Les estafes per Internet es repeteixen a diari. (Font de la imatge: unsplash.com)

Joves i xarxes socials: un niu pels estafadors

/
26 visites

És important reforçar la seguretat dels comptes que tenim a internet. Les estafes estan a l’ordre del dia

Què és una estafa? 

Una estafa és un intent fraudulent per a obtenir de la víctima coses de valor, normalment diners, encara que no sempre. Les estafes més comuns es produeixen a través d’internet, per exemple, pàgines web com ara Aliexpress, que pot duplicar un pàgina famosa, fer que paguis la subscripció i així fer de pont per a quedar-se amb els diners.

Casos reals

Hi ha un cas d’un company de redacció que el van estafar i també robar a través del seu compte de Google Play.

Un dia ell es va despertar, va anar a mirar el correu i es va adonar de què li havien robat el compte. Li feien pagar un deute de 3.000 euros i ell va haver de parlar amb un assistent de Google perquè li solucionés el problema. Uns dies després va recuperar el compte i es va anular aquell deute.

És per això que us volem recomanar que reforceu la seguretat dels vostres comptes, xarxes, etc. No és qualsevol cosa. La nostra identitat, i fins i tot els nostres diners, estan en joc.

Authors

, , , ,

El més recent