La nostra 'caixa de la menstruació'. (Font de la imatge: pròpia)

La classe del 2nE recull productes per a la menstruació

61 visites

L’objectiu és col·laborar amb aquelles dones que no poden fer-se amb productes de primera necessitat com ara tampons o compresses

A la classe del 2nE del Guinovarda volem engegar una campanya. Hem creat una caixa de la menstruació, on volem guardar tot tipus de productes de primera necessitat vinculats al cicle menstrual. Des de tampons o compresses, a copes menstruals o calces especials per a la regla. Ens agradaria col·laborar amb aquelles associacions que fan arribar aquests productes a dones que els necessiten i, per un motiu o altre, no els poden aconseguir.

La iniciativa sorgeix després de la xerrada que vam tenir a la redacció el passat desembre amb l’Agnès Font. Ella ens explicava que en catàstrofes o situacions greus, l’última ajuda que arriba és el material per a dones, i ningú ho té en compte. I pensem que aquesta idea podríem fer-la córrer per tot l’institut.

L’Agnès Font és educadora social i menstrual. En la seva visita ens va parlar del motiu pel qual va decidir fer pedagogia de la menstruació, amb el seu projecte @artemeia_. Ens va dir que tot va començar quan dos anys abans d’entrar a la carrera li havien diagnosticat ovaris poliquístics. El metge -explicava- li deia coses que eren irregulars o no exactes i per aquell motiu va començar a investigar i a llegir sobre la menstruació. La síndrome de l’ovari poliquístic (SOP) esdevé quan els ovaris o les glàndules suprarenals femenines produeixen més hormones masculines del normal. Això causa el creixement d’aquestes en els ovaris. Pot afectar tant a noies adolescents com a dones joves.

Font creu que és important parlar sobre un fenomen tan natural com la menstruació, el sagnat vaginal normal que ocurreix com part del cicle  menstrual de la dona. Tots el mesos, el cos es prepara per a un possible embaràs. Si això no passa, l’úter es desprèn del seu recobriment i surt sang per la vagina. 

La menstruació -ens explicava- dura entre 4 o 7 dies, tot i que els períodes poden variar segons l’etapa de la vida en què et trobis. A més, al contrari del que es pensa, fer esport no és contraproduent. Amb ella vam desmentir mites sobre aquest tabú, i les nostres companyes de la revista s’han dedicat a recollir-los en aquest article.

Authors

, , ,

El més recent