La menstruació tan present i, a la vegada, tan absent en la societat. (Font de la imatge: unsplash.com)

Els mites més comuns sobre la menstruació

43 visites

L’Agnès Font (@artemeia_) ens ajuda a desmentir i confirmar algunes informacions sobre el cicle menstrual

Avui us parlem d’uns dels molts temes tabú de la nostra societat: la menstruació. Concretament, dels mites que s’han format al voltant d’ella.

Amb l’ajuda de l’Agnès Font, educadora social i menstrual i creadora del projecte @artemeia_, confirmem i desmentim alguns d’aquests mites. Comencem:

Falsos

Tots el cicles menstruals són iguals. El sagnat normal dura entre tres i cinc dies, amb una periodicitat d’entre 28 i 30 dies. Però hi ha dones amb fases diferents. Amb el pas dels anys és normal que el cicle menstrual es redueixi a 25-26 dies.

Totes les dones que tenen la regla menstruen. Normalment les dones tenen la regla sense ovular. Les dones que tenen cicles de 28-30 dies, solen tenir cicles ovolutaris. Els cicles molt llargs, de més de 35 dies, o els molts curts, de menys de 25 dies, poden indicar l’absència d’ovulació, però no sempre.

No és possible quedar-se embarassada durant la menstruació. Encara que no és freqüent, pot ocórrer degut a que els espermatozoides poden romandre vius a la vagina durant cinc dies, encara que la majoria moren a les 48-72 hores.

No s’ha de fer exercici físic durant el període. L’esport no està contraindicat durant els dies de la menstruació. De fet, realitzar exercici físic allibera endorfines que actuen com analgèsic natural i disminueixen el dolor. 

La sang es coagula dins del cos quan et banyes. L’únic que succeeix és que, degut al canvi de temperatura, el sagnat disminueix.

Quan tens la menstruació no pots fer maionesa perquè es talla.

Quan tens la menstruació no et pots apropar a les flors perquè es marxiten.

Certs

La primera menstruació esdevé a la pubertat, a partir dels 10, 11 o 12 anys. L’inici de la menopausa cap als 50 anys.

La menstruació normal té un color vermell fosc.

La menstruació té diferents durades. Generalment dura de 3 a 8 dies.

Definitivament, hem pogut observar que la majoria de mites que hem trobat, o que ens han dit, són falsos i no tenen cap suport científic.

Artemeia és un projecte que intenta educar a la societat, principalment als joves, sobre la menstruació, fent xerrades i compartint material a les xarxes socials.

Authors

, , ,

El més recent